SVEIN OLAV BLINDHEIM
MUSIKER, KOMPONIST OG FORFATTER

De nære ting

I 2021 er det 120 år siden Arne Paasche Aasen ble født, og 100 år siden han fikk trykt sine første tekster. Under pseudonymet Dorian Red i Arbeiderbladet kunne han gjennom tre tiår raljere, flørte, provosere, men også filosofere. Kunstnernavnet gav ham den dikteriske friheten han trengte.Da teksten «Strandpromenaden» sto i Arbeiderbladet, fikk avisa sporenstreks elleve oppsigelser fortalte han senere. Svein Olav Blindheim tar opp tråden musikalsk på dette albumet som stort sett er basert på Dorian-tekster. Her er viser, rock, boogie woogie og vals med jazza klanger.

Forfatteren av «Blåveispiken» var glad i blåtoner, også i musikken, og dem får han flust av her. Blindheim trosset advarsler mot å «tukle» med ikoniske «De nære ting» og dermed måtte nesten utgivelsen bli kalt nettop det. Teksten, enda så fin og aktuell den er, var i ferd med å gå i glemmeboka. Det ble starten på prosjektet. Musikken er komponert og innspilt på Ringerike i koronaåra 2020 og 2021, - nettop de åra da vi ble minte på hvor viktige de nære ting faktisk er. Uten offentlig støtte ble albumet til ved hjelp av stor dugnadsinnsats fra de medvirkende. Blindheim har tidligere gitt ut musikk til tekster av Hans Børli, Elling M Solheim og ikke minst Arild Nyquist, som han samarbeidet med i «Trio Tre» gjennom mange år. På Solheim-plata medvirket også Erik Bye. I dag er Blindheim fast med i gruppa «Gutta på skauen» med 7 cd-utgivelser bak seg.

  CD-spor:
 1. De nære ting
 2. For sent
 3. Synd
 4. Hu Jenny
 5. Kanskje
 6. Og jentene vandrer
 7. Versemaker-lykke
 8. Stille ønske
 9. Nonnen og eselet
 10. Ønskestunden
 11. Strandpromenaden
 12. Bak glemselens slør
 • Kjetil Rostad git på 2 og 5.
 • Remi Fagereng trommer på 3, 5, 7, og 12.
 • Ingvild Hasund sang på: 2, 3, 5 og 10
 • Fredrik Øie Jensen sax på 6 og 10
 • Bjørn Tore Roksvåg fiolin (med sordin) på 8.
 • Halvor Blindheim ukulele på 10.
 • Werner Storskogen trompet på 9.
 • Svein Olav Blindheim bass,tangenter, munnspel, fløyte , gitar, harpe, perc, sang, arr og komposisjon
 • Tormod Aune: Mixing
 • Morten Lund: Mastring
 • Cover bilder:
 • Blåveisbukett - Terje Michaelsen
 • Blåvingesommerfugl - Gøril Hustad
 • Arne Paasche Aasen: tekster
  Takk til:
 • -musikanter som stilte opp, trass i små utsikter til betaling,
 • -til Tormod Aune som brukte over 20 timer i bua på same vilkår, med «Bricasti»-klang og uvurderlig erfaring.
 • -til Skue Sparebank Hønefoss som støtta prosjektet.
 • -til Karl Magnus Blindheim for elegant design
 • -til «Gutta på Skauen» for inspirasjon og lån av plateselskap
 • -til Rune Fagereng for lån av interface.
 • -til Frode Johansen og RB for cover-fotokonkurranse.
 • -til Chick Corea for lån av sitat frå «Spain» på låt nr 9.

Nyhende, og litt halvgammalt:

-På nyåret 2018 kunne eg sjå tilbake på ei åpningsforestilling i Hønefoss si nye kirke. Den kvelden den gamle brann ned til grunnen i 2011, så sat eg og jobba med eit musikkspel om Sta.Sunniva som kom til Norge frå Irland som båtflyktning for litt over 1000 år sidan. Det var liksom "ment to be" at denne historia måtte bli åpningsforestilling. På førehand hadde eg sagt at eg skulle vurdere å melde meg inn att dersom det blei full kirke. Eg står fortsatt utanfor. Halvfullt blei det, men denvi fekk flott kritikk

Eit anna morsomt stunt i fjor var verdens første ekte veteranbilhornorkester

Eg har samla på veteranbilhorn, altså lyden, og det førte til stor live-konsert på Norsk Samferdselshistorisk Senter den dagen Sommertoget 2017 kom til Hønefoss. På utvalgde bilar/horn spelte "Hønefossbærtene" frå HUK "Tut tut sier onkels bil", "Den beste bilen i væla" og sjølvsagt "Blåveispiken".

Før jul kom denne videoen frå Kork: Hønefossbærter

Bassen er fortsatt hovudinstrumentet, men eg må passe meg for intensiv øving. Det nye er eit kromatisk munnspel, og eg har blitt heilt hekta. Det står ei lita historie om det i den nye boka mi. Sjå under. Ellers har "Gutta på Skauen" blitt meir og meir viktig, og meir og meir aktiv..

Ein ny og morsom konstellasjon i meir øyrevennleg jazzretning er "Kule Karer" med Ingvild Hasund, Håvard Jacobsen, Remi Fagereng og underteikna.

Og så er Oddbjørn Blindheim Trio i gang igjen , no som "Trio Tonk".

Bok 2017: "Gledens druer", kan også bestillast frå meg.

Bok 2015: "Godt og gale", korte humoristiske tekster med illustrasjoner av Halvor Blindheim, kan bestillast frå meg for kr 200,- + porto: sveblind(alfakrøll)me.com

Bok 2014: "Ribbestrikka svinepels til jul"

Sjå omtale i Ring Blad: http://www.ringblad.no/liv/article7019966.ece

Bok 2008: "Tannregulering med tørkesnor"

Som "heiltids" musikk-, og kulturarbeider har eg valt å jobbe breitt. Utfordringa ligg i å kommunisere uansett situasjon og nivå. Når det er sagt , så har eg stor glede av ei lita stilling som miljøterapeut i Jevnaker Kommune. Brukergruppa er folk med ekstra utfordringer av forskjellig slag. Her blir det filmproduksjon, video, og forestillinger med musikk og teater- innslag.

Og desse platene kan du bestille frå meg

sveblind(alfakrøll)me.com :

"Junikveld" med tekster av Hans Børli, på Grappa R.

"Litt a`kvart" på eige selskap kalla "Solrosa"

"Horrace Hello"- Tribute til jazzpianisten Horrace Silver med broder Oddbjørn Blindheim Trio ( Håkon Mjåset Johansen på trommer og underteikna på bass).

Og så Cd-en "Sol og Regn" frå -93 med Arild Nyquist, med bl.a. Knut Reiersrud, Børge P. Øverleir, Alfred Janson.

I tillegg har eg LP-en Slemme Lars for den som måtte ynskje det.