Trollmyra
Et familiestykke satt opp av Scenestrekk Hønefoss Revyteater, med barn og vo
ksne som utøvere

Startsiden
Handlingen
Rollefigurene
Forfatteren
Instruktøren
Teknisk stab
Sangtekster
Forstillingen
Minneboken
Utstillingen

Svein Olav Blindheim
Tekst & musikk

Bror Andersen
er instruktør

Forestillingen har fått støtte fra Kulturtjenesten i Ringerike Kommune
ogHRA Miljøfond

 

Velkommen til forestillingen vår!

Tegnet av: 
Kjell Øyvind Pedersen

Bli med Svein Olav Blindheim og oss inn i en verden med søppel, intriger, dans og sang.  Ta del i livet til alle dyrene og menneskene som bor der. Dette er et spennende og morsomt syngespill for både store og små.

Stykket hadde premiere i søndag 5. desember.  Etter 6 forestillingr for fulle hus, må dette kunne kalles en lokal suksess!

Se bildene fra forestillingen på de neste sidene!

CD med alle sangene får dere kjøpt på publikumskontoret 
32 11 74 00
  CD kr. 100,- 

EI SØPPELHISTORIE ?  

Ja, på ei søppelfylling kan du finne så mangt.  Eg fann ideen til eit teaterstykke.  Det vil seia, først var det bare små historier - fortalt på sengekanten til to små gutar som hadde fått lov til å bli med til Trollmyra.    

Svein Olav Blindheim   

Eventyrlyst og nysgjerrighet lyste av de to når vi omsider kom oss derifrå - med nesten like stort lass som når vi kom. I tillegg hadde dei fått seg ein gratis skuletime om forbrukersamfunnet.

Godnatt-historiene vart noterte ned og lagt i ei skuff for først 10 år seinere å bli leita fram igjen.  Den eine av skattejegerane var no blitt dramaelev på videregående og vart fødselshjelpar for teaterstykket Trollmyra Depo9.  Skal stykket tileignast noko, så må det bli han.

 Utpå vinteren – 98 havna stykket imidlertid i skuffa igjen og ville kanskje blitt der om ikke Scenestrekk hadde fått snusen i det. Takk for det!  Eg har av den grunn fått oppleve å sjå at nokre av figurene fra 10 år tilbake no går rundt lys levande på scena i Arnemannsveien.

Det er rart – det er stort!

Takk også for prosjektledelse, instruksjon, skodespeleri, kostymer, kulisser, scenografi, sufli, sminke og alt det andre som skal til for å lage ei teaterforestilling deriblant også en tålmodig kone. 

Om stykket har brodd i noko retning så må det mot grådiheitskulturen som sprer seg og nesten har blitt stuerein etter at Norge fann sin Trollbrus på kontinentalsokkelen.  Då vart vi ein del av verda – på godt og vont.  Når marknadskreftene har fått underminere mennesklege dydar som hjelpsomheit, omsorg og medkjendsle og kanskje til og meg lagt dei ut på anbud, då skal det meir enn ein slurk motgift til for å rette opp i saken.

Men det blir ein annen skål – eller blir det det?

Kultur er motgift og her og no håper eg at du får ein triveleg kveld sammen med oss med eller uten Trollbrus. 

Helsing 
Svein Olav,
 
teatersjef på prøve.   

 

Ønsker du kontakt med meg, kan du sende en mail (sob@ringerike.mail.telia.com), eller ringe: 32 12 24 99
fax: 32 12 60 02

             

Tilbake til toppen

Copyright: Svein Olav Blindheim.
Har du problemer med denne web'en,kan du kontakte Webmaster og grevling: Dagfinn T. Kolkin
Sist oppdatert: desember 02, 1999.